Rólunk

Brill Pálinkaház

a pálinka - élmény...

A Brill Pálinkaház egy kis családi vállalkozás, de minőségben, tudásban a hazai mezőny élvonalába tartozik.

Mottónk: a pálinka - élmény - melynek megfelelően minden csepp pálinkában igyekszünk a természet csodáit feltárni vendégeink előtt.

Térj be hozzánk és légy részese az élménynek, szeretettel várunk pálinkafőzdénkben!

Üdvözlettel:
Nagy Attila

 A Brill Pálinkaház egy családi tulajdonban levő pálinka-manufaktúra, ahol 2000 óta készítjük a legkülönlegesebb pálinkákat és párlatokat a hazai csúcs-gasztronómia számára.

A Tolna megyei Harc községben található főzde stílusában a modern, innovatív gondolatok mellett a hagyományok tisztelete is komoly szerepet kap.

A tulajdonos, Nagy Attila hiszi: nem kizárólag jó pálinkát, hanem igazi pálinka-élményt érdemes nyújtani. Épp ezért igyekszünk a legtisztább ízeket és illatokat bemutatni, melyek szőlőben, törkölyben, gyümölcsben vagy netán zöldségben megteremhettek.

2010-ben az egyik legmagasabb szintű szakmai zsűri „Magyarország legjobb pálinkája 2010” címmel tüntette ki manufaktúránk 2009-es évjáratú Irsai Olivér szőlőpálinkáját.

2013-ban pedig pálinkatörténelmet írt a Brill. Főzdénknek ugyanis sikerült az, amit addig még senki nem ért el Magyarországon. Három év elteltével ismét a legjobbak tudtunk lenni, Birskörte pálinkánkkal másodszorra is elnyertük a „Magyarország legjobb pálinkája” címet. Emellett a kiemelkedően magas szakmai munkánk elismeréseként a Brill Pálinkaháznak ítélték a „Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje” címet is. 

5 év elteltével folytatódott a sikertörténet. A 2018. évi Pálinka- és Törkölypálinka Országos Versenyen a 2017-es évjáratú Jázmin szőlőpálinkánkkal harmadszorra sikerült elnyernünk a "Magyarország Legjobb Pálinkája" címet.

A 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen 2007-es évjáratú érlelt Kadarka törkölypálinkánk, míg a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen 2019-es évjáratú Bodza pálinkánk szintén "Magyarország Legjobb Pálinkája" címet érdemelt.

Kis széria - magas minőség: fajtaszelektált gyümölcs-, szőlő- illetve törkölypálinkáink elsősorban a csúcs-gasztronómia, illetve a gasztronómiai élmények iránt fogékony fogyasztók számára készülnek.

Mint borvidéken tevékenykedő főzde, fontosnak tartjuk a szőlő- illetve törkölypálinkák azon belül is a szőlőfajták szerint szelektált pálinkák értékeinek bemutatását.

A pálinkák mellett különleges zöldségpárlatokat is kínálunk a több, mint hatvantagú szortimentben (spárga és medvehagyma, sárgarépa, cékla, zeller, paradicsom, sütőtök, paprika), amelyek eredetileg séfek számára – konyhai felhasználásra – készültek, de a vendégek unszolására előbb-utóbb itallapra is felkerültek.

A pálinka-gasztronómia lehetőségeinek folyamatos kutatása mellett igyekszünk minél szélesebb körben terjeszteni is az ebben rejlő élményeket. Hisszük, hogy ezáltal többet is tudunk nyújtani egy pohár pálinkánál, rangjának megfelelő környezetben bemutatva. 
Pálinka vacsoráink egyre sikeresebbek, a vendégek szívesen próbálják ki a különböző párosításokat, keresik azokat a recepteket, ahol a pálinkáink adják az étel „lelkét”.

Pálinkáinkkal 1999 óta folyamatosan jelen vagyunk hazai és nemzetközi szakmai kiállításokon, vásárokon, ennek köszönhetően külföldön is ismerik és fogyasztják termékeinket.

A kiállítások mellett gyakori résztvevői vagyunk a nagyobb országos gasztronómiai rendezvényeknek. Jelen vagyunk a gasztronómiai sajtóban.

Főzdénk a 2000-es év óta a Szekszárdi Borút Egyesület minősített, látogatható állomása, valamint a Szekszárdi Borvidék Kft. alapító tagja.

Látogatóink előzetes bejelentkezés után átfogó üzemlátogatáson (főzde és a pálinkaérlelő pince), pálinkakóstolón vehetnek részt, melynek része egy pálinka történeti és gasztronómiai előadás is. Mintaboltunkban vásárlásra is lehetőség van.

Cégünk és termékeink belekerültek a 2005-ben átadott Magyarok Asztala gasztronómiai kódexbe, mely a Parlamentben található.

<< Vissza a főoldalra